התוכנית "מדעי המחשב, אקדמיה ותעשייה" מתקיימת במכון דוידסון לחינוך מדעי והמחלקה להוראת המדעים במכון ויצמן למדע.
התוכנית שואפת להפגיש את תלמידי מדעי המחשב (כיתות י"א-י"ב) עם פעילות מחקר ופיתוח עדכנית שנעשית באקדמיה ובתעשייה בתחום מדעי המחשב, הנדסת תוכנה והנדסת מחשבים.
רציונל
לימודי מדעי המחשב בתיכון (בהיקף של 5 יח״ל) נועדו להקנות לתלמידים ידע בסיסי בתחום ולפתוח בפניהם אשנב לנושאים מתקדמים במדעי המחשב.
אחת המטרות המרכזיות של התוכנית היא לחשוף בפני התלמידים את הזיקה שבין התיאוריה ליישום ולהדגיש את החשיבות של התשתית המדעית בבסיס ההתפתחות הטכנולוגית.
התוכנית מחולקת לשני שלבים ונפרשת על פני שתי שנות לימוד, מחודש נובמבר בכיתה י"א ועד לאפריל בכיתה י"ב.
שלב א' – כיתה י"א
מתוך מגמה לפתוח בפני התלמידים אשנב לאקדמיה ולתעשייה, נערכים עבורם פעם בחודש בשעות אחר הצהריים מפגשי העשרה שכוללים הרצאות בפי מומחים, הפעלות וחשיפה לשיטות מתקדמות, לכלי פיתוח חדשניים ולטכנולוגיות מתקדמות. במפגשים משתתפים גם מורי התלמידים, שיוצרים בדרך זו בסיס עניין משותף עם תלמידיהם, שאותו יוכלו לאחר מכן להרחיב במסגרת בית הספר.
שלב ב' – כיתה י"ב
בשלב זה ניתנת לתלמידים מצטיינים ההזדמנות לבצע פרויקט תוכנה בליווי ובהנחיה של אנשי אקדמיה ותעשייה, במסגרת המשקפת את "העולם המדעי – טכנולוגי האמיתי".
המפגש עם מדענים הפועלים בחזית המדע ועם נציגי תעשייה עתירת ידע וטכנולוגיה עשוי להעניק לתלמידים מוטיבציה ללמוד את התחום לעומק, לתרום לגאוות היחידה שלהם ולהשפיע על עתידם בתחום המדעי-טכנולוגי. השילוב של לימוד מדעי המחשב על פי תוכנית הלימודים הבית-ספרית בצד תוכנית ההעשרה, עשוי לעורר אצל התלמידים סקרנות ועניין ולהוות קרקע פוריה לקראת השתלבות עתידית של הבוגרים בתחום מדעי המחשב והנדסת התוכנה.
השתתפות בתוכנית מותנית באישור המורה למדעי המחשב ומכון ויצמן.