המקווה האחרון בסיביר – אשכול נבו
ההוצאה: זמורה-ביתן
מיום שהניח כיפה על ראשו ועלה לעיר הצדיקים משתדל משה בן צוק בכל כוחו לשכוח את חייו הקודמים, ובייחוד את איילת, אהבת נעוריו.
אלא שאז, בדיוק כשנדמה לו שהוא מצליח, מטיל עליו הבוס שלו – ראש העיר – משימה שמאיימת להצית הכול מחדש.
המקווה האחרון בסיביר הוא רומן מלא תשוקה וקסם, שאורג שורה של סיפורי אהבה המתנקזים בסופו של דבר אל רגע שערורייתי אחד. הרומן מתרחש במקום דמיוני, ועם זאת מציע מבט ממזרי על המגוחך, המקומם והנוגע ללב שבמציאות חיינו כאן.
בכריזמה עלילתית יוצאת דופן, וביכולת הנדירה שלו לקרב אותנו גם אל דמויות רחוקות, מגולל אשכול נבו סיפור על החלטה אחת, שמשנה חיים רבים.
היה אפשר לצפות שסיפור כזה יעבור מפה לאוזן, יילחש בחדרי מדרגות, או בחדרי מיטות, יתואר לפרטי פרטיו, לדורי דורות, אך הפלא ופלא, מיד לאחר שקרה המקרה, ואף שהיו לו עדים, עדי ראייה ממש, לא דיברו בו הבריות, לא בעברית, לא ברוסית ולא באמריקאית, כאילו גמרו בלבם לכסות את השערורייה בפתיתי זמן, בשניות שנערמות על גבי דקות, כמו שלג. שהרי ממילא איש לא יאמין להם."
"באחת מהנסיעות שלי ברחבי הארץ, נתקלתי במקווה שהלך ונבנה במקום שבו, איך לומר זאת בעדינות, לאוכלוסייה אין שום צורך במקווה. זה היה גם משעשע וגם מטריד. וזה שלח אותי לחשוב: מי נתן את ההוראה? וגם לדמיין: מה עתיד לקרות כשהמקווה יעמוד על תילו?
העבודה על "המקווה האחרון בסיביר" נמשכה כארבע שנים, בהפסקות, ושלחה אותי לגלות ולתחקר עולמות מסקרנים שרחוקים ממני מאוד. אני יכול לומר שמכל ספרי, זה הספר שהכי נהניתי לכתוב." אשכול נבו
אשכול נבו (1971) יליד ירושלים. שנות ילדותו חילק בין ישראל ודטרויט (מישיגן, ארצות הברית). שימש כקצין מודיעין בצה"ל. בוגר החוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת באר שבע. לומד לקראת תואר מוסמך במסלול לכתיבה ספרותית. סופר וקופירייטר במשרדי הפרסום הגדולים, מרצה לחשיבה פרסומית באקדמיה לאמנויות בצלאל ובמכללת ACC. מנחה סדנאות כתיבה.