רבים יעידו כי תמי גורדון חולקת את משבצת "המנהלת האגדית של תיכון חדש" עם טוני הלה. היא נחשבה אחת המנהלות הפופולריות והאהודות ביותר, ותלמידיה מדברים עליה בנוסטלגיה אמיתית.
גורדון נכנסה לתיכון חדש אחר. כבר לא היה זה התיכון בעל הרוח הפוליטית של התיישבות. היו אלה שנות ה,90- מודרניזציה שטפה את תל אביב, ותיכון חדש כבר לא היה בית הספר המוצלח ביותר בעיר. עם זאת, בהנהלת גורדון חזר שוב הביקוש להרשמה לתיכון, והיא זכתה להערכה רבה במינהל החינוך בזכות הצלחתה לחולל מהפך משמעותי בבית הספר.
גורדון היא בוגרת בית הספר, שימשה כמורה וסגנית מנהל וניהלה את בית הספר במשך שמונה שנים. בשנת ,1982 עוד כשהייתה מורה, חנכה את תכנית לימודי התקשורת הראשונה בארץ ולימדה תקשורת המונים. תחת ניהולה היה תיכון חדש לבית הספר הראשון שעבר בצעד תקדימי לשבוע לימודים של חמישה ימים.
"בחרתי ללמוד תקשורת ומאוד אהבתי את המקצוע שנלמד בסטנדרטים כמעט אקדמיים," סיפר שר החינוך גדעון סער, בוגר התיכון משנת ,1984 ל"זמן תל אביב" בריאיון לפני כשנה. "היה ניכר שלתמי גורדון היה חשוב לעורר עניין אצל התלמידים, והיא דאגה לשלב מרצים מהתקשורת בשיעורים."
גורדון דגלה בערכי דמוקרטיה וסובלנות, ובתקופתה הועשר תיכון חדש במיזמים שונים, ובהם מפגש בין תלמידים לבין ילדים אוטיסטים; פעילות בתורנות בבית חולים לילדים; פעילות עם קשישים; אירוח של תלמידים אצל משפחות מהכפר בית ג'אן ועוד.
"האג'נדה שלי הייתה ועדיין שאם בית הספר באמת רוצה לחנך לערכים של סובלנות וכבוד האדם, הוא צריך להיות בית ספר שיש בו מכל המינים והסוגים באוכלוסייה," אמרה בריאיון לזמן תל אביב לפני כשנה. בתקופתה לא חלה הפרדה בין תלמידים חלשים לתלמידים מצטיינים, הכיתות היו הטרוגניות. עם זאת, הייתה כיתה של "תלמידי חוץ" – שהגיעו מאזורים מרוחקים בעיר.